Aštuntokai Lenkijoje

  • Paskelbta: 2023-05-23
  • Kategorija: Renginiai

Gegužės 20 - 22 dienomis 40 „Varpo“ mokyklos aštuntokų su juos lydėjusiomis mokytojomis Aida bei Rita ir pavaduotoju Dariumi Šlėderiu keliavo po Lenkiją. Anksti ryte išvažiavę pavakare visi jau vaikščiojo po didingus Ogrodzieneco pilies griuvėsius, drąsiausi kilo į pilies bokštą. Vėliau ekskursantai aplankė 25 metrų aukščio uolą, vadinamą „Heraklio pirštu“. 

Antra diena buvo skirta Tatrų kalnų papėdėje įsikūrusiai Zakopanei. Keltuvu pasikėlę į Gubaluvkos kalną (1123 m) visi gėrėjosi nuostabia Tatrų bei kaimyninių kalnų masyvų – Gorcų, Pieninų ir Beskidų – panorama, o nusileidę žemyn smagiai pasivaikščiojo seniausia kurorto gatve Koscieliska, kuri puikiai perteikia vietinių gyventojų folklorą ir tradicijas. 

Trečiąją dieną keliautojai praleido senojoje Lenkijos sostinėje Krokuvoje. Čia jie lankėsi prie Vyslos upės įsikūrusiame  Vavelio architektūriniame komplekse, pasivaikščiojo po Krokuvos senamiestį su Turgaus aikšte, Švč. Mergelės Marijos bažnyčia, miesto rotušės bokštu ir paminklu A. Mickevičiui. Senamiesčio pakraštyje apžiūrėjo Krokuvos gynybinių sienų liekanas, Florijono vartus ir Barbakaną – miesto vartus saugojusį gynybinį įtvirtinimą. 

Paskutinis sustojimas – Tarnovske Gory esančios sidabro kasyklos. Tai vienas didžiausių bei vienas geriausiai išsilaikiusių istorinių objektų Lenkijoje, parodantis ne tik kasybos technikos, bet ir vandens inžinerijos raidą per 300 metų. Čia ekskursantai aplankė muziejų ir atvirus lankytojams tunelius, kuriais ne tik ėjo, bet plaukė laiveliais.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas