Dabar ir visados lietuviškam žodžiui

  • Paskelbta: 2024-03-21
  • Kategorija: Renginiai

Kovo 16 dieną mūsų mokykloje vyko Lietuvos mokinių meninio skaitymo konkurso regioninis etapas. Pas mus atvyko 23 geriausi skaitovai iš Jonavos, Jurbarko, Kalvarijos, Kauno, Kazlų Rūdos, Lazdijų, Marijampolės, Raseinių, Tauragės, Vilkaviškio ir Šakių. Moksleiviai varžėsi 5-8 ir 9-12 klasių grupėse.

Buvo parodyta ir meninė kompozicija ,,Bala nematė“, kurią sukūrė mūsų mokyklos teatro mokytoja ekspertė Vilija Meškaitienė su 6-8 kl.mokiniais Jone Bataityte, Migle Bartkute, Smilte Adomaityte, Dija Zabramskaite, Lukne Unguvaityte, Goda Majauskaite, Ričardu Merkeliūnu, Veronika Tarnauskaite.

Skaitovus vertino komisija, kurios pirmininkė sceninio ir viešojo kalbėjimo ekspertė, humanitarinių mokslų daktarė Danutė Vaigauskaitė.

Mums buvo didelė garbė organizuoti tokį reprezentacinį renginį. Visa bendruomenė jautė atsakomybę, kad renginio svečiai mūsų mokykloje jaustųsi gerai, o šventė atneštų daug džiugių akimirkų. Renginiui vadovavo patyrusi mokyklos teatro vadovė, parengusi daug puikių skaitovų mokytoja Vilija.

Mokyklos hole visus pasitiko sienelė su kolektyvų logotipais. Šventės šurmulį stebėjo ir savo pagalbą siūlė mūsų mokyklos mokytojai. Į renginį susirinko gausus būrys svečių, tėvų. Ir pasipylė lietuviški gražiausi žodžiai iš jaunimo lūpų, kad net šiurpuliukai po kūną bėgiojo. Ką jau kalbėti apie įspūdingą renginio atidarymą, kuriame Martyno Mažvydo žodžiai ,,imkit mane ir skaitykit ir tatai skaitydami permanykit“ išdidžiai buvo apdainuojami dramos studijos artistų bei mokyklos choristų lūpomis. Ar nors vienam galėjo nepatikti tautinių šokių kolektyvo ,,Pynė“ šokiai ir rankšluosčiais lyg aukso raidėmis nutiestas kilimas skambiam zanavykiškam žodžiui? Ar galėjo nepaliesti jautriausių žmogiškųjų jausmų mūsų mokyklos dueto Urtės ir Kajaus atliekama ,,Dabar ir visados“ daina? O komisijos pirmininkės išrėžta jausminga ir charizmatiška džiaugsmo ir dėkingumo kalba pažadino jautriausius pasididžiavimo mūsų kalba jausmus. Beliko dar ir dar pasidžiaugti, kad tokio lygio ir vertės renginys vyko ,,Varpo“ mokykloje.

,,DABAR IR VISADOS“ viltingai primena – KALBA – ŽMOGAUS KULTŪROS ESMĖ.

Mokytoja Ingira

 

Fotografijos Vido Venslovaičio

Autorius:
Ingira J.

Nuotraukos:
Vidas Venslovaitis

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas