Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų festivalis „Katino dienos“

  • Paskelbta: 2024-06-06
  • Kategorija: Renginiai

Birželio 4 dieną „Varpo“ mokyklos dramos studija dalyvavo Marijampolės kultūros centro pirmą kartą organizuotame pietvakarių Lietuvos vaikų ir jaunimo teatrų festivalyje „Katino dienos“. Šis renginys sukvietė Alytaus, Vilkaviškio, Šakių ir Marijampolės vaikų ir jaunimo mėgėjų teatro kolektyvus, kurie pristatė savo kūrybą bei teatrinius gebėjimus.

Jaunieji aktoriai žiūrovams  parodė įdomių spektaklių, džiugino žiūrovus savo entuziazmu ir kūrybiškumu.

„Varpo“ dramos studija paskutinį kartą parodė spektaklį „Pelytė Zita“. Sekėsi puikiai. Renginio pabaigoje jie gavo nominacją, kiekvienas artistas buvo apdovanotas vardiniais padėkos raštais. Tai dar ne viskas. Dosnūs organizatoriai padovanojo bandelių, ledų.

Paskutinis akcentas buvo atsisveikinimas su aštuntokais, kurie kitais metais jau nesimokys mūsų mokykloje, tad negalės lankyti dramos studijos. Vadovė Vilija, seniūnė Veronika Tarnauskaitė bei buvęs ir amžinai esamas dramos studijos artistas, dabar Marijampolės teatro aktorius ir režisierius Zigmantas Baranauskas, šiame festivalyje parodęs savo režisuotą spektaklį „Atžalynas“, įteikė atsisveikinimo angelėlius, kurie dramistus globos ateityje.

Esame dėkingi Marijampolės kultūros centro direktorei Aistei Bakaitei-Stanaitienei bei renginio organizatorei Nijolei Vasylienei už svetingumą ir visapusišką pagalbą, o mokyklos direktoriui Mindaugui Venckūnui už galimybę nuvykti į festivalį.

Autorius:
Vilija M.

Nuotraukos:
https://www.facebook.com/media/set/?vanity=MarijampolesDramosTeatras&set=a.1181164499505940

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos
  • Elektroninis dienynas
  • Tėvams
  • Mokiniams
  • Mokytojams
Naujienų archyvas